Hvordan undgår man impotens? 4 lette trin!

Impotens er en af de mest udbredte sygdomme blandt mænd, og samtidig er det også den mest tabubelagte. Det er en kniv direkte i mandens stolthed, og mange bliver derfor grebet af panik når de bliver ramt af impotens.

Det kan ofte give problemer i parforholdet eller ægteskabet, og giver typisk manden et stort knæk på selvtilliden samtidig. Da mænd er som mænd nu er, betyder det også at der i langt de fleste tilfælde, kun søges hjælp når problemet har stået på i længere tid.

Impotens er samtidig også en svær tilstand at ændre på, idet der kan være et hav af forskellige årsager til at mænd bliver ramt af impotens. Det kan være på grund af:

  • En usund livstil
  • Problemer på arbejdet eller i parforholdet
  • Andre psykiske omstændigheder
  • Bivirkninger fra andre former for medicin
  • Et symptom på en anden, mere alvorlig sygdom

For langt de flestes tilfælde skyldes problemet dog livsstil og psykiske omstændigheder. Dem kan man heldigvis gøre noget ved, og man kan dermed undgå impotens.

Hold arbejdet på arbejdet

Én af de mest hyppige årsager til impotens, er de psykiske omstændigheder. Det kan eksempelvis være stress, angst og depression. Hvis du arbejder 70 timer om ugen, kører hjernen på overarbejde konstant. Det kan medføre stress, og kan gøre det svært at få – og vedholde en erektion. Dette stress bliver kun værre af at man én gang har oplevet problemer med potensen. Disse tanker og bekymringer er svære at slippe, og derfor vil mange opleve at der også kommer problemer næste gang. Denne gang skyldes det i højere grad præstationsangst, hvilket kan være ekstra svært at komme videre fra.

Kvit cigaretterne

Uanset hvad du fejler, vil lægen nærmest altid spørge dig om du ryger. Det er der en grund til. Rygning er usundt på mange forskellige områder, og er en særlig høj faktor når det kommer til impotens. Kemikalierne der findes i tobaksrøg ødelægger dele af dine blodårer, og særligt blodårerne i penis er udsat for risiko her.

Spar på kalorierne

Det er endnu ikke videnskabeligt bevist, at overvægt forårsager impotens. Der er dog mange studier der viser, at vægttab og ændring af en persons livsstil, har afhjulpet impotens – så der er sikkert noget om snakken.

Hvis man er overvægtig, sætter det ekstra meget pres på store dele af kroppen – ikke mindst hjertet og dine blodkar. Derudover er der også mange indikationer på, at overvægt nedsætter testosteronet i kroppen – hvilket kan være en årsag til impotens.

Kom ud at røre dig

Impotens er ofte forårsaget af dårligt blodomløb. Derfor er det i mange tilfælde en god idé, at øge konditionen for at undgå impotens. Sport og løb er gode midler til dette, idet de får pulsen op, styrker hjerte og blodomløb, og kan samtidig være medvirkende til at du smider et par kilo – hvilket også vil være positivt for at modvirke impotens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *