Hvad er impotens?

Impotens er en lidelse hvor mænd får problemer med erektionen. Det kan både være i forbindelse med at få erektion til at starte med, og problemer med at opretholde den, hvis man har fået erektion.

Hvad er impotens forårsaget af?

Mænd får større risiko for at blive ramt af impotens jo ældre de bliver. Alderen har en stor påvirkning på både graden og hyppigheden af problemer med impotens.

Generelt set er der en lang række af årsager til at impotens rammer. Det kan være en grundlæggende mangel på testosteron, bivirkninger fra medicin, sygdomme og livstilsfaktorer.

Dette er ét af de hyppigste problemer når man skal beskrive hvad impotens er. Det kan både være et symptom, men også en lidelse i sig selv.

Rygning, for højt alkoholindtag og overvægt er blandt de hyppigste livstilsfaktorer, og hvis man rammes af impotens vil det altid være her man bør lægge livstilen om.

For at gøre det endnu mere indviklet, kan impotens også forårsages af en lang række psykiske problemer. Her kan der være tale om mere langvarige tilstande, som stress, depression eller angst. Det kan også være mere aktuelle tilstande som dagligdagsbekymringer, præstationsangst og så videre. Kort fortalt kan der altså være hundrede grunde til impotens i sværere eller mildere grad.

Hvad er impotens i tal?

Som nævnt stiger tendensen for impotens med alderen. Hvis man ikke passer på sin krop, og lever en usund livsstil stiger tendensen yderligere.

Hos mænd imellem 16-95 år er det cirka 40% der på ét eller andet tidspunkt har oplevet impotens i større eller mindre grad. Dette tal stiger til cirka 80% når man kommer over 70 år.

I de svære tilfælde – og her menes i de tilfælde hvor der opleves problemer med rejsning hver gang eller næsten hver gang, bliver ca. 1%  af mænd under 50 år ramt, hvor det hos mænd over 50 år hedder 5%.  Dette stiger ligeledes til 16% for mænd over 60.

Hvis man ikke gør noget ved problemet, er der stor sandsynlighed for at det kommer til at påvirke forholdet negativt. Det kan være årsag til frustrationer og ødelagte forhold for mange mennesker.

Mange af dem der bliver ramt af impotens oplever væsentlige forbedringer ved brug af medicin. I over halvdelen af tilfældene bliver problemet løst helt. Så heldigvis er der masser af muligheder for at få løst sit problem, hvis man bliver ramt af impotens.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *